HTML

Nehéz kezdet avagy miért is érdemes játszani ?

27 éve tartó napi két doboz bagó és majdnem fél év e-cigi után, nektek tőlem, csak mert működik !

Friss topikok

  • Serrin: @nehéz kezdet: Semmi extra nem kell, csak lesz egy bejegyzés, amiben szerepel a blogod ajánlója. ... (2012.06.11. 11:48) Miért is ?
  • Csibészgyerek: @Krumplimalac: Hehehehe :)) Szakadok :) Amúgy évekig ugyanígy álltam hozzá én is, most meg valahog... (2012.06.11. 00:39) Miért ne probálkozzunk az e-cigivel ?

Linkblog

Archívum

Miért ne probálkozzunk az e-cigivel ?

2012.06.09. 18:51 nehéz kezdet

 

 

 

 

Szeretnék mindenkit kicsit leszállítani a földre az e-cigi nem csodaszer, nem leszoktatási eszköz és nem olcsó.

Sajnos kezd ebben a kérdésben is elharapózni a hisztéria a hurráoptimizmustól a káros és veszélyes véleményekig minden megtalálható és a középen álló józan vélemények maradtak ki.

Nézzük a tényeket ! Egy oldalon találtam miért jó e-cigizni idemásolom és megpróbálok  véleményt alkotni fél éves használat után :

 

 

Az e-cigaretta használatának legfőbb előnyei:

  • alacsonyabb az egészségügyi kockázat,

 

ez józan ésszel elfogadható valóban kisebb, azért hozzá teszem igazán nyerő a hegyi levegő és a tengeri szél !

  • a hagyományos dohányzást tiltó helyeken is használható (iroda, étterem, repülő…),

kicsit hátrább az agarakkal! rajunk múlik mennyire tudjuk elfogadtatni ha minden esetben mindenki arcába toljuk még több ellenséget fogunk szerezni !

  • a társadalmi kirekesztés elkerülése,

na itt már baj van az e-cigi társadalmi elfogadottsága egyenlő a nullával, valósan sokkal több gondom és csúnyán néző tekintettel találkoztam mióta gőzölök, sokan érezték személyes küldetésnek, hogy felhívják a figyelmemet a károsságára. A dohányosok nem szeretik mert konkurenciának érzik, a nem dohányzóknak mindegy így is úgy is csúnyán néznek, nem érzékelik a különbséget vagy nem hajlandók tudomásul venni!

 

  • nem füstöl, nem ég, nem tűzveszélyes,

jaj dehogynem füstöl :) egy jól beállított rendszer VG többletű levessel Omega koncert hangulatot varázsol bármilyen beltérben !

  • a passzív dohányzás kizárva,

Azért várjuk egy kicsit bármilyen veszélytelenek tartom is a levesem szerintem nem várható el hogy olyanok is szívják akik nem szeretnék, egy kis önuralom nem árt!

  • a használatkor kiáramló pára szagtalan, így nem lesz büdös a ruha és haj,

A gőz nem szagtalan, van illata ez vagy jó vagy rossz, de van igaz nem ivódik be a ruhába, de a párom mindig mond véleményt az új keveréseimről!

 

  • jelentősen olcsóbb, mint a hagyományos dohányzás.

Ez a legnagyobb tévhit fél év alatt felette vagyok a dohányzási költségeimnek, mivel mindig van új eszköz, elromló patron és mindenféle egyéb amit meg kell venni , senkinek nem ajánlom, hogy pénz miatt próbálkozzon csak iszonyú csalódások fogják érni ! És utána megint egy sikertelenség és rossz közérzet!

Akkor miért érdemes áttérni ?

Kíváncsiságból, kicsiny egészségvédelemből és igen ezt még lehet nagyrészt bárhol használni, bár ez szerintem eléggé tiszavirág életű lesz, mivel rengeteg munkahely döntött az e-cigi kizárása mellett, sajnos tudatlanságból és mert lustaságból, annyit nem tesz meg hogy utánaolvasson, valami gőzölög a száján az veszélyes és különben is miért legyen bárkinek is jó és mit magyarázzam a dohányosoknak, hogy nekik miért szabad inkább tilos azt is és kész!A vendéglátó helyeken kicsit más a helyzet, de ott is találkoztam már dohányzó pincérrel aki merő rosszindulatból nem engedett gőzölni, ez van oda se megyek többet!

Tehát szögezzük le e-cigi azoknak való akik mernek és tudnak váltani fejben, kézben van valamiféle affinitásuk a témához és hajlandók elfogadni ez nem cigaretta nem is várják tőle és nem reménykednek az örök életű készletekben és a Kék Bond ízben ilyen nincs és remélem nem is lesz mert bárki bármit mond senki nem vágyhat egy égett papíríz szopogatására ha van jobb és van finomabb!

 

21 komment

Címkék: dohányzás e cigaretta e cigi eliquid e folyadék

A bejegyzés trackback címe:

https://nehezkezdet.blog.hu/api/trackback/id/tr464575590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reggie 2012.06.10. 11:58:27

Most el kene dontened, hogy fustol vagy gozol, de a ketto egyutt nem megy...

2012.06.10. 12:08:11

Kertészkedj inkább, az írás nagyon nem megy. Lehet, hogy az se fog menni, de legalább csak a szomszédaid tudnak rajta szörnyülködni.

KolompárRómeó 2012.06.10. 12:41:21

Szinte értelmezhetetlen, vesszők össze-vissza, tragikus helyesírás. Én is a kapálást javaslom.

bastian 2012.06.10. 12:57:20

Most túl azon, hogy baromi idegesítő színt választottál a posztírásnak (gondolom már azzal fel akartad húzni a nagyérdeműt), egyértelműen kiderül, hogy lehet használsz valamilyen e-cigit, de sokat nem értettél meg vele kapcsolatban.
Talán leírhattad volna, hogy milyen eszközt használsz, mert már önmagában az nagy mértékben meghatározza a véleményt.

A szomorú az, hogy mindig azok szólalnak meg egy-egy témában, akik teljesen dilettánsok hozzá és még címlapra is kerülnek, azt érzékeltetve a laikus olvasóval, hogy itt valami értékelhető, mértékadó írás született.
Ezzel a poszttal még vitatkozni sem érdemes, mert csak idehányt néhány mondatról van szó...

ree 2012.06.10. 13:03:59

Örülök, hogy a helyesírásba és a színekbe tudnak belekötni azok, akik belekötnek, mert egy olyan vélemény olvashattam, ami teljesen fedi a sajátomat.

Kopasz Szuzukis 2012.06.10. 13:09:24

Azért vitatkoznék.
Az olcsó e-cigarettákban propilén-glikol és glicerin az oldószer, amit párologtatnak. Előbbiről kimutatták ugyan, hogy nem káros, de hosszútávú tapasztalatok a propilén-glikol belélegzésével kapcsolatban még nincsenek. Nagy kérdés az is, hogy mennyire terheli a delikvens veséjét? Mert, mint emészthetetlen folyadék, valahol távoznia kell a szervezetből.

min 2012.06.10. 13:27:23

Van egy barátom aki aktív dohányos...De..a munkahelyén nem cigarettázik(már nem is lehet) amikor együtt vagyunk sose gyújt rá a társaságunkban, mindig arébb megy még akkor is ha kijelölt helyen vagyunk. Egyszerűen tudja, felfogja, hogy amit tesz az káros és az a normális ha nem dohányzunk így nem is akarja ránk erőltetni amit sok dohányos tesz. Ennyi. Amelyik dohányos höbölög a tiltás ellen az egy agyilag zokni ember...

olas 2012.06.10. 13:31:26

Nos pontokban válaszolva:

alacsonyabb az egészségügyi kockázat:

ez igaz, jóval fittebb az ember mint a hagyományos cigizéskor, de mivel nagyon kevesen szívják nulla nikotin tartalommal 100%-osan ez sem egészséges.

Leszokásra csak akkor alkalmas, ha megvan a kellő elhatározás, akaraterő , hogy folyamatosan csökkentve a nikotin tartalmat ezt is le tud tenni majd egyszer véglegesen.

a hagyományos dohányzást tiltó helyeken is használható (iroda, étterem, repülő…):

Amikor váltottam eszembe se jutott, hogy dohányzás tiltó és zárt helyeken használjam, ez alapvetően kultúra kérdése. Sajnos sokan vannak akik azt hiszik, hogy e-cigizni bárhol lehet, ők azok, akik korábban a bunkó dohányos kasztot erősítették és lenézem őket, mert nem igaz hogy nem lehet kibírni átmenetileg nélküle.
Van olyan kollégám aki megkérdezte minek megyek ki vele a kijelölt dohányzóhelyre, amikor az irodában is szívhatnám. Ez még akkor se jutna eszembe ha nem négy emberrel kellene megosztanom a szobát...

a társadalmi kirekesztés elkerülése:

sok hiedelem kering a felrobbanó akkutól kezdve odáig hogy beleszívsz egyet és a mentő visz el. Kínai folyadékokat nem érdemes használni, ki tudja ellenőrizetlenül mit kutyulnak bele (akár szándékosan, bár ezt nem hiszem, akár a kontroll hiánya miatt), vannak jóval megbízhatóbb beszerzési források is.

Az nem zavar ha egy nem szokványos készülékkel a kezemben megnéznek az utcán. Az már inkább ha "tudatlanul" hülyének néznek, mert ők jobban tudnak mindent a híresztelések alapján...
Van aki azt kérdezte tőlem, hogy "na, megszoktad már azt a szart?", pedig ha tudná mennyivel jobb.

nem füstöl, nem ég, nem tűzveszélyes:
Valóban nem füstöl, mivel párát bocsájt ki,
megbízható akkut és töltőt használva biztonságos. Ha belegondolsz hány olyan eszközt használsz, tartasz a kezedben nap mint nap ami akkumulátorral működik...

a passzív dohányzás kizárva:
Szerintem sincs teljesen kizárva, lásd kilélegzett nikotin. Az biztos hogy büdös cigifüstös ruha nincs miatta.

jelentősen olcsóbb, mint a hagyományos dohányzás:

Ez pedig szerintem attól függ ki mennyit szívott korábban, hány készletet vesz mire megtalálja a neki megfelelőt. A hangzatos webshopoktól és kínai árusoktól érdemes tartózkodni és attól hogy valami 10 ezerbe kerül nem biztos hogy jobb mint az 1500 forintos. A hagyományos cigi kinézetű akkuk és hozzá tizesével árult sárga patronok nem adják vissza az e-cigizés igazi hatásfokát, élményét.

Vannak megbízható webshopok és egy egy remek fórum is a témakörről, nem biztos hogy a Blikkből és a Tv-ből kell minden információt beszerezni.

Virgo1975 2012.06.10. 13:44:05

én azt nem értem, hogy ezek szerint a posztoló dohányos, le akar szokni, elkezdte ezt használni, és szerinte nem jó. de akkor mit akar? tovább szívni a cigit, vagy mi? erősen kétlem, hogy az sokkal egészségesebb. egyébként, javaslok valamit: ne szívja egyiket se. az lesz a legjobb.

Csibészgyerek 2012.06.10. 14:11:27

Szerény személyem vásárolt egy E-cigi szettet anno 21.000,- Huf-ért, 3 hónapig azt szívtam 24 mg nikotintartalmú folyadékkal. Heti kb. 1 tégely folyadékot használtam el (900 Ft). Ki lehet számolni hogy hány doboz cigi jön abból ki. 13 év dohányzás után letettem a cigit egész könnyedén, majd 3 hónap után az e-cigit is abbahagytam. A szettet eladtam féláron, így amit összvissz költöttem rá folyadékokkal, égetőművekkel együtt, kb. 25.000,- Forint. Ennyit nekem megérte a leszokásra áldozni. Persze ha valaki úgy áll az e-cigihez hogy a dohányzást alapból helyettesíteni szeretné nem abbahagyni akkor persze nem fog menni.. ;)

Krumplimalac 2012.06.10. 14:26:53

Hellyel-közzel egyetértek, de ami az anyagi vonzatát illeti, biztosan mi vagyunk szerencsések, de fél éve elsőre sikerült megvennünk a megfelelő készletet, és tekintve, hogy ketten vagyunk dohányosok már a vételár önmagában is jóval kisebb költséget jelentett, mint a az addigi egy havi cigarettaadagunk ára. Ez annyit tesz, hogy az addigi havi 20 ezer forintos kiadás még az esetleg havonta, kéthavonta vásárolt új patronnal/tankkal együtt is maximum 4-5000 forintra csökkent.

Krumplimalac 2012.06.10. 14:31:40

@Csibészgyerek: ezzel vitatkoznék, 18 éve dohányzom, napi egy doboz minimum megvolt. Attól a pillanattól, hogy hat hónappal ezelőtt kézhez kaptam az e-cigimet nem szívok hagyományos cigarettát, a konstrukció ami használok számomra tökéletesen megadja azt a dohányzásélményt, amire szükségem van.

olas 2012.06.10. 15:21:28

@Krumplimalac: szerintem Csibészgyerek is arra utalt, hogy pótolja a sima cigit, csak ő már egy nagy lépéssel előttünk jár, mert teljesen leszokott mindenféle nikotinbevitelről :)

Nekem kb 2 hét volt amig párhuzamosan használtam hagyományossal (kb 5-6 szál naponta, a szertartásos első reggeli cigi, kávé, ebéd utáni alkalmak).

Utána már nem is hiányzott egyáltalán...
A rágyújtás szertartása helyett van kapcsológomb nyomkodás, meg patron töltés :)

Leszokásra azért nem mindenkinek teljesen alkalmas mert egy megfelelő készlet "túl jó". Néha ahhoz is nagy önuralom kell, hogy ne folyamatosan használja az ember, ilyenkor legjobb ha nincs kézközelben egyáltalán.

dukeekud 2012.06.10. 15:33:02

@KolompárRómeó:
Ja tenyleg szornyu.

Nem egyszer kurvaanyaztam mar azokat, akik pitianer helyesirasi hibakba kotnek bele, de ez a szoveg tenyleg faraszto. Ezek a megszakitas nelkuli, negyed oldalas mondatok erthetetlenne teszik a szoveget.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.10. 15:48:50

A kifogások nagy része mondvacsinált. Még ezekkel együtt is inkább szívjanak a cigifüggők e-cigit, mint dohányt.

A post helyesírása pedig pocsék, idegesítő.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.10. 15:58:14

@olas: "a passzív dohányzás kizárva:
Szerintem sincs teljesen kizárva, lásd kilélegzett nikotin. Az biztos hogy büdös cigifüstös ruha nincs miatta."

A passzív dohányzás nagyon nem a kilélegzett nikotin miatt káros...

olas 2012.06.10. 16:01:38

@ColT: Igen, a legártalmasabb az analógban jelen lévő kátrány és egyéb rákkeltő anyagok. Arra akarok utalni, hogy a nikotin maga sem egészséges..

Csibészgyerek 2012.06.10. 17:44:49

@Krumplimalac: Arra utaltam hogy bár helyettesíti a klasszik cigit az e-cigi, viszont arról is le kell szokni. Ez persze esetemben összehasonlíthatatlanul könnyebb művelet volt mint amikor normál cigivel próbálkoztam. Különben azért tettem le az e-cigit, mert a sportteljesítményt ugyanúgy visszaveti, a tüdőkapacitást csökkenti (futás közben érezni nagyon). Legalább is a nagy nikotintartalmú folyadékok esetében mindenképpen.

nehéz kezdet 2012.06.10. 18:10:51

Minden olvasónak köszönöm a véleményét a helyesírási hibákért elnézet kérek, a tartalmival pedig érdemtelen vitázni.
EGO 650-et használok Bud és Helix patronnal, és magam részéről teljesen megvagyok vele elégedve :)

Krumplimalac 2012.06.10. 19:41:13

@Csibészgyerek: azért írtam, hogy számomra tökéletesen helyettesíti a normál cigit, mert nekem például eszem ágában sincs leszokni, de költséghatékonyabb megoldást kerestem. Igen, ilyen szarházi vagyok :)

Csibészgyerek 2012.06.11. 00:39:00

@Krumplimalac: Hehehehe :)) Szakadok :) Amúgy évekig ugyanígy álltam hozzá én is, most meg valahogy úgy látom hogy akkor jön az inger, akkor szívnék zsákszámra cigit ha unom magam egy társaságban pl.. Ez által inkább próbálok a probléma gyökerén változtatni. De ne érts félre, nem akarok spanyolviasz-fosó lenni, csak velem valahogy így zajlott le. :)
süti beállítások módosítása