HTML

Nehéz kezdet avagy miért is érdemes játszani ?

27 éve tartó napi két doboz bagó és majdnem fél év e-cigi után, nektek tőlem, csak mert működik !

Friss topikok

  • Serrin: @nehéz kezdet: Semmi extra nem kell, csak lesz egy bejegyzés, amiben szerepel a blogod ajánlója. ... (2012.06.11. 11:48) Miért is ?
  • Csibészgyerek: @Krumplimalac: Hehehehe :)) Szakadok :) Amúgy évekig ugyanígy álltam hozzá én is, most meg valahog... (2012.06.11. 00:39) Miért ne probálkozzunk az e-cigivel ?

Linkblog

Archívum

Pár szó az eszközökről.

2012.06.05. 10:15 nehéz kezdet

 

 

Mint élet szinte minden területén elmondható itt is a méret a lényeg, minél nagyobb annál jobb vagy

 tartósabb, na ez sem igaz.

 Nézzük mit is várunk el egyszerű a feladat a leves élgőzölese ehhez szükség van egy aksira amelyik az áramot adja a folyamathoz és egy fűtőszálra ami a rákerülő levest gőzneművé alakitja.

 Aksiknál két érték a fontos az idő amíg üzemel és a teljesítmény azaz milyen hőmérsékletre melegíti fel a fűtőszálat.

 Mint a villanyrezsónál, nem főzünk állandó hőmérsékleten.

 Itt szerintem a legnagyobb a legjobb lehet, minél nagyobb az aksi annál tovább bírja, sajnos ellehet mondani van egy határ, nem fogunk féltéglákkal rohangálni az 20 éve az első mobiloknál elég volt tehát kell egy kis kompromisszum a méret és a teljesítmény között de ezt mindenki döntse el neki mennyi az igénye milyen sűrűn tud depóba állni tölteni… és hány eszközt kíván venni egyszerre hogy mindig legyen kéznél töltött készülék.

 

A teljesítmény az egy érdekes kérdés itt már belejátszik a patron is amit az aksira tekerünk minél alacsonyabb az ellenállása annál alacsonyabb teljesítményű készüléket ajánlanak hozzá és ez fordítva is igaz, viszont magas feszültségen egy alacsony ellenállású patron több gőzt képez és eljutunk ahhoz a ponthoz ahol már elkezdenek a benne lévő aromák karamellizációja és égett íz érződik, na itt kell kicsit visszább venni, persze ha van miből! erre találták ki a változtatható feszültségű aksikat amiknél állítható a feszültség ezért megtalálható a megfelelő arány .

 

Patronoknál két kérdés van mennyi fér bele és milyen az ellenállása minél több fér bele értelemszerűen annál később kell újratölteni és hosszabb időt füstölhetünk egy patronnal, az ellenállást jó az aksihoz igazítani és ha van egy működő rendszerünk azzal végre szabadon fújhatjuk a gőzt!

 

Viszont a rendszerek karbantartása és takarítása elengedhetetlen ha nincs anyagi keretünk arra hogy minden koszosodás kitakarítása helyett új készüléket vegyünk!

 

Vannak akik erre vannak akik arra esküsznek, szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie neki mi a megfelelő, mi illik az egyéniségéhez és a pénztárcájához és mennyire tud, akar elmélyedni a témában.

 

Egy biztos olyan eszköz amivel nem kell foglalkozni olyan nincs, vagyis van de annyira drága és kicsin teljesítményű, hogy azt hiszem az csak arra jó elriasszon sok ember aki tud számolni!

 

 

 

Egy kis mozi a végére kedvenc mozisztáromtól!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: dohányzás e cigaretta e cigi eliquid e folyadék

A bejegyzés trackback címe:

https://nehezkezdet.blog.hu/api/trackback/id/tr264566424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása